/Posted by: Vanessa Tzelvelis
Three programmes (student housing, rental and home ownership units) and a single building that brings serenity and structure to the district: these were the challenges facing this project. The design creates a natural flow...
/Posted by: Vanessa Tzelvelis
The project is located near the canal that runs through the Danube eco-district. It comprises two volumes linked by bridges, a nine-storey building providing transition with the adjoining tower block, and a five-storey block...
/Posted by: PETITDIDIERPRIOUX
The block contributes to the metamorphosis of « the abattoirs district », turning it into a setting where emphasis is placed on the development of an attractive urban inter-generational community type of living environment. To...
/Posted by: PETITDIDIERPRIOUX
A symbol of progress that aims to throw light on a hive of innovation. In a maritime environment governed by an extreme climate, the urban project adapts and produces its energy by making use of...
/Posted by: PETITDIDIERPRIOUX
Considered for many years to be outlying and disconnected, the Žižkov district is now undergoing in depth changes and becoming a new urban centre. The “Greater Prague” residential complex takes the form of several...
/Posted by: Vanessa Tzelvelis
The triangular plot called for two building types: a first set extending along Boulevard Pierre Frieden, and another set consisting of three five-storey blocks sitting along the shorter sides. In response to the site’s...
/Posted by: Vanessa Tzelvelis
The location of the project contributes to recreating an urban grid, while also raising the question of how to repurpose large abandoned industrial sites. To give the district a new identity, we propose a...
/Posted by: Vanessa Tzelvelis
The meticulous radicalism and the location of the Foyer des Acacias over the railway lines have become a familiar sight to those living in Bordeaux. While it was important that the renovation should not...
/Posted by: PETITDIDIERPRIOUX
The goal of the project was to design a new town entry for Differdange, as part of long-term urban development effort. The challenge was to recreate an attractive urban block, linked with the traditional...
/Posted by: PETITDIDIERPRIOUX
This development is located opposite the old Boucicaut hospital, now repurposed into a school, with a 3,500 sqm park stretching in between. The three parts of the project were organised around a vast outdoor...
/Posted by: PETITDIDIERPRIOUX
The urban unit is not synonymous with uniformity. Over and above an urban model, what is proposed is a new lifestyle based on interconnections between transport systems, walkways and public spaces. The result is...
/Posted by: PETITDIDIERPRIOUX
Turning a city’s industrial heritage into a brand new urban identity. The structure of old sintering tanks in Belval, Luxembourg, remains untouched and the project, consisting of several built strata, was designed all around it....
/Posted by: Vanessa Tzelvelis
This project consists of a mixed development programme, where habits bring the building to life. The built element features four facades surrounding a central garden, accessible to residents as well as passers-by and serving...
/Posted by: PETITDIDIERPRIOUX
The project manages to make the best of a long and narrow plot of land and includes a residential apartment building (7 floors) on the street side and an independent house in the back...
/Posted by: Frank
The project, located in phase two of the Confluence ZAC (mixed development zone) and positioned right next to the Sainte-Blandine-Perrache district in Lyon, is the result of a synthetic and cohesive approach to connect...
/Posted by: Frank
The design for this new funerary complex in La Rochelle was informed by the site’s double purpose - both a crematorium and a funeral home -, which will eventually provide a centralised location for...
/Posted by: Vanessa Tzelvelis
Located on a hemmed-in site burdened with easements, the project sought to optimise the positioning of the buildings to connect them with the surrounding area. A passageway running across the middle of the plot...